Strona główna » Polityka prywatności
Kontakt
Płatności online
Bezpieczeństwo transakcji zapewnia
alt
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS

Darmowa dostawa



Przy zakupie produktów w naszym sklepie za min. 150zł

dostawa GRATIS !!!


 

Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Dane osobowe przekazane przez Klientów są przetwarzane w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klienta zezwolenia oraz wymogami prawa.

Administratorem danych osobowych jest przedsiębiorca Marek Hajduczenia prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą: MEPP Marek Hajduczenia.

Pozostałe dane firmy:

Śródlesie, ul. Sosnowa 1

15-378 Białystok
NIP: 542-149-06-42
Regon: 050354443

Wpis do Ewidencji Działalności Gospodarczej nr 149/04, wydany przez Wójta Gminy Juchnowiec Kościelny.

 

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady na jakich Sklep gromadzi, przetwarza i wykorzystuje dane osobowe od swoich Klientów w oparciu o RODO czyli ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.

 

Aby korzystać z usług Sklepu lub założyć konto Klienta zostaniesz poproszony o podanie Twoich danych osobowych, które będą przetwarzane w następujących celach:

  • realizacja zamówień w Sklepie

  • świadczenie usług realizowanych w Sklepie

  • przesyłanie newslettera

  • bezpośredni marketing oferowanych towarów i usług

Powyższe cele przetwarzania danych będą realizowane w oparciu o decyzję Klienta.

 

Podanie danych jest dobrowolne, ale może się okazać konieczne do zawarcia umowy.

 

Brak podania danych uniemożliwia:

  • założenia konta Klienta

  • dokonywanie zakupów w Sklepie

  • korzystanie z usług Sklepu

  • otrzymywanie informacji o produktach, nowościach i promocjach w Sklepie

 

Przetwarzanie danych jest zgodne z prawem do chwili cofnięcia zgody przez Klienta, który może to zrobić w każdym momencie.

 

Podstawa przetwarzania danych osobowych:

  • umowa sprzedaży lub działanie podejmowane przez Klienta, zmierzające do jej zawarcia (RODO art.6 ust.1 lit.b)

  • umowa oświadczenie usług lub działanie podejmowane przez Klienta, zmierzające do jej zawarcia (RODO art.6 ust.1 lit.b)

  • zgoda Klienta wyrażona w Sklepie (RODO art.6 ust.1 lit.a)

  • ciążący na Sklepie obowiązek prawny np. rachunkowość (RODO art.6 ust.1 lit.c)

  • prawnie uzasadniony interes Sklepu do prowadzenia marketingu bezpośredniego (RODO art.6 ust.1 lit.f )

  • prawnie uzasadniony interes Sklepu do prowadzenia analiz i statystyk (RODO art.6 ust.1 lit.f )

  • prawnie uzasadniony interes Sklepu do prowadzenia badań satysfakcji Klientów (RODO art.6 ust.1 lit.f )

  • prawnie uzasadniony interes Sklepu do ustalenia, dochodzenia lub ochrony ewentualnych roszczeń (RODO art.6 ust.1 lit.f)

 

Dane osobowe mogą być automatycznie przetwarzane (profilowane), jeśli Klient wyrazi na to zgodę (RODO art.6 ust.1 lit.a). Oznacza to przypisanie Klientowi profilu w celu analizy czy przewidywania jego preferencji, bądź zachowania i postawy. Udzielona zgoda może być cofnięta w każdej chwili.

 

Dane osobowe będą przetwarzane do momentu:

  • cofnięcia zgody na przetwarzanie danych przez Klienta

  • wyrażenia sprzeciwu przetwarzania danych osobowych Klienta w przypadku gdy podstawą przetwarzania danych był uzasadniony interes administratora lub dane były przetwarzane w celu marketingu bezpośredniego i profilowania

  • ustania ciążącego na Sklepie obowiązku prawnego, który zobowiązuje Sklep do przetwarzania danych osobowych Klienta

  • ustania możliwości do ustalenia, dochodzenia lub ochrony ewentualnych roszczeń związanych umową zawartą przez Sklep i Klienta

w zależności od tego, co ma zastosowanie w danym przypadku i co nastąpi najpóźniej.

 

Sklep korzystając z obsługi podmiotów zewnętrznych może przekazywać dane dla:

  • biura rachunkowego i prawnego

  • dostawcy płatności

  • obsługi transakcji bankowych

  • obsługi transportowej i ubezpieczeniowej

  • dostawcy hostingu

  • obsługi administracyjnej, biurowej i magazynowej

  • obsługi informatycznej

  • dostawcy oprogramowania do sklepu internetowego

  • obsługi zajmującej się optymalizacją Sklepu

  • podmiotu świadczącego usługi marketingowe lub mailingowe

  • organów państwowych, dla których istnieje obowiązek prawny udostępniania danych

 

Każdy użytkownik Sklepu ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, żądania przeniesienia danych do innego administratora, wniesienia sprzeciwu.

Aby skorzystać z powyższych praw proszę o kontakt z administratorem sklepu.

 

Klientowi przysługuje prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Sklep dokłada wszelkich starań aby dane osobowe były chronione zgodnie z obowiązującym prawem, dlatego zachęcam najpierw do bezpośredniego kontaktu w celu wyjaśnienia wątpliwości związanych z danymi osobowymi.

 

Kontakt do administratora Sklepu:

sklep@e-soczewki24.pl


Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w Informacjach o Cookies
Nie pokazuj więcej tego komunikatu